Anonim

Katy Perry - Rise (officiel)

Den engelske titel inden for Soredemo Sekai wa Utsukushii anime er Stadig verden er smuk:

Crunchyroll kalder det "Verden er stadig smuk". Endelig er det den engelske Wikipedia-artikel, der siger, at den bogstavelige engelske oversættelse er "Alligevel er verden smuk". (Selvom artikeltitlen i sig selv bruger Crunchyrolls navn.) Er dette en særlig vanskelig sætning at oversætte? Både Crunchyrolls og Wikipedia's titler lyder fint på engelsk.

Vidste animationsstudiet Stadig verden er smuk lyder det og ser forkert ud for engelsktalende? Jeg kan forestille mig, at det bare er en dårlig oversættelse, men det virker mere sandsynligt, at nogen i studiet troede, at det ville passe bedre til serien. Hvis ja, hvorfor?

8
  • Måske er det Engrish? Der er mange titler, der gør dette med engelsk tekst, som lyder ikke-grammatisk for os, men er stadig officiel.
  • @Makoto det er bestemt muligt. Men i lang tid tænkte jeg på det Frugtkurv. Til sidst indså jeg, at den underlige udseende titel faktisk var korrekt. En kurv med kun 7 æbler er en "frugtkurv". Men hvis den havde 3 æbler, 2 pærer og en banan, betegnes den mere nøjagtigt som en "frugtkurv". Denne serie havde de 12 tegn på stjernetegn, dvs. flere slags "frugt". Så jeg spekulerer på, om jeg mangler noget lignende med soreseka.
  • Måske er det "stadig verden" er smuk. Stadig verden, en verden der ikke ændrer sig. En verden, der forbliver den samme. Men er verden igen i sorekara en stille verden?
  • Tænk på det fra et bogstaveligt perspektiv ... Hensigten er sandsynligvis "Alligevel er verden smuk". Det er den samme tilsigtede betydning som "alligevel" strukturelt, men ikke så grammatisk passende.
  • Og som @ кяαzєя påpeger, er problemet sandsynligvis, at japanskhøjttalere, ligesom de fleste højttalere på sprog, der ikke har artikler, er dårlige til at bruge et / det på engelsk. Dette tænker på et indlæg om et interview med Aimee Blackschleger, der er engelsk som modersmål og ofte giver sang til anime-soundtracks af Sawano Hiroyuki. Indlægsforfatteren rapporterer, at "hun forsøger at foreslå, hvordan man får [Engrish-tekster] til at lyde mere korrekt / naturlig, men normalt til ingen nytte". Sådan er livet i Japan.

Nogle gange giver forfattere deres syn på, hvordan deres serietitel skal oversættes, dette virker som et tilfælde af en "google-oversættelse" af titlen på en del af forfatteren (det er forfærdeligt almindeligt). "Soredemo" kan oversættes som "stadig" eller "alligevel" afhængigt af hvilket der er mere grammatisk korrekt, "Sekai wa utsukushii" oversætter til "(verdenen) er smuk." Ækvivalenter for nogle determinativer som "a", "an" eller "the" findes ikke på japansk. Faktisk analysering af titlen "" れ で も 世界 は 美 し い "gennem google translate giver" Stadig verden er smuk ". Så mit gæt er, at enten forfatteren eller hans redaktør ønskede en officiel engelsk titel ...og endte med at uden ordentlig kendskab til engelsk, som jeg sagde tidligere, er det frygtelig almindeligt, kig bare på den nylige anime "Shuumatsu nani Shitemasuka? Isogashii desuka? Sukutte Moratte ii desuka?", den originale roman har denne engelske titel under titlen på japansk "Har du hvad SLUTTET? Har du travlt? Skal du gemme XXX?"

REDIGERING: Jeg blev klar over, at jeg ikke gik ind i selve oversættelsen, hverken "Alligevel er verden smuk" og "Verden er stadig smuk" er korrekte oversættelser af titlen. Men den officielle er den underligt formulerede, fordi Guds ord