Anonim

Lucifer forsøger at stoppe Marcus fra at interviewe en mistænkt Sæson 3 Ep. 18 | LUCIFER

Hikaru får Sai til at spille Gå over internettet med kaldenavnet "Sai". Sai er meget magtfuld og besejrer alle, også Meijin.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal spille Go meget godt, men jeg opfatter, at en computeralgoritme, der spiller Go, let kan skrives. Og jeg tror, ​​at der i øjeblikket skal være mange Go-bots overalt i den virkelige verden.

Hvorfor betragter ingen sandsynligheden for, at Sai kan være en computer bot? Jeg er meget overrasket over, at det ikke nævnes en gang i løbet af hele serien. Er der en grund til dette?

3
  • Bare for at bekræfte niveauet for computere på farten. Bots in go gjorde mange fremskridt i de sidste år (ved hjælp af Monte-Carlo algoritmer). På tidspunktet for mangaen var de på kyu-niveau (meget svag). I dag (juni 2013) er de bedste robotter på niveau 4 eller 5 dan (amatør) (hvilket f.eks. Stadig er svagere end et gennemsnit insei).
  • En af eleverne ved den kinesiske inseiskole, Isumi besøgte, nævnte, at han faktisk arbejdede med forskning til computerbots. Så det er ikke som om de ikke blev nævnt i serien.

For det første blev mangaen udgivet i 1998, hvilket var omtrent, da Internettet eksploderede over hele verden, og dot-com-boblen tog form. Tilsvarende var den på det tidspunkt tilgængelige tilgængelige hardware på det tidspunkt en skygge (tænk 300 MHz Pentiums) af, hvad der er tilgængeligt nu. Ting var langt anderledes dengang, end de er nu.

For det andet, selv om det måske er muligt for computeralgoritmer, der spiller Go, skrives med rimelighed let, er algoritmer, der tilsyneladende spiller Go godt er eksponentielt kompleks. Hvis du overvejer Deep Blue, den skakmotor, der slog Kasparov 2-1 (ud af seks spillede spil) i 1997, brugte den stativer med avanceret hardware, der beregner 200 million placerer en anden og indviklet tunet software, der er specielt bygget til formålet af IBM. Det overvældede ham ikke ligefrem. Med hensyn til tavlestørrelse, mulige bevægelser og kombinationer er Go langt mere kompleks og krævende end skak, og det ville have været yderst usandsynligt, at nogen desktop-software fra 1998 kunne matche Go-stormestre af tiden.

Endelig var inkorporering af snyd og andre negative elementer i det virkelige liv unødvendigt for historien og ville have forhindret et af målene med manga, det er målet at popularisere spillet Go.

Det følgende er ikke et rigtigt svar (jeg mener, at det accepterede svar er korrekt), men mere en interessant sidebemærkning.

Sai spillede gå på internettet. Men Sai er en rent fiktiv manga-karakter.

Men i 2003 - 2004 på en rigtig go-server (KGS) dukkede en stærk modstander op og havde et 100% vindingsforhold. Han vandt også mod nogle professionelle spillere. Hans navn var "Tartrate".

Faktisk mistede han efter et stykke tid et par spil, men disse tab var til tiden eller skete under samtidige spil. Bemærk, at KGS ikke rigtig er en "stærk" server, så selvom de bedste spillere på KGS er professionelle, er de ikke de bedste professionelle spillere. Men stadig formåede Tartrate at få en imponerende vinderserie.

Identiteten af ​​Tartrate blev holdt hemmelig, og faktisk blev den først afsløret i 2009. Så på det tidspunkt (2003 - 2004 og senere indtil 2009) undrede mange spillere sig over, hvem han virkelig kunne være. Der var mange sladder, og der blev oprettet en webside for at finde ud af, hvad Tartrates virkelige identitet kunne være.

Nogle mennesker hævdede endda, at han var Sai (mere som en vittighed end en reel hypotese).

Ingen ville tro (seriøst) at denne bruger var en computer bot. Årsagen er, at de bedste robotter på det tidspunkt stadig var på kyu-niveau.

Selv i dag (juni 2013) er de bedste robotter på 4 dan eller 5 dan amatørniveau (hvilket f.eks. Stadig er svagere end et gennemsnit insei).

En anden interessant anekdote om dette emne er "shodan bet". En amatørspiller rangeret som første kyu satsede en indsats på 1000 $ med en ven om, at han ikke ville blive slået af en computerspiller før 2011. Han måtte spille en række spil mod en computer i 2010 og vandt væddemålet. I 2012 (efter indsatsfristen) tabte han dog 3-1 mod en anden computer.

Websiden om dette væddemål giver nogle oplysninger om computerbots.