Anonim

Seluruh Alur Cerita Oregairu sæson 1 Hanya 11 menit (My Teen Romantic Comedy SNAFU)

Den japanske titel er Yahari Ore no Seishun Rabu Kome wa Machigatteiru med underteksten Min ungdoms romantiske komedie er forkert som forventet. Underteksten oversætter allerede stort set den japanske titel. Så hvad er SNAFU i sit engelske navn? Hvordan kom det derhen?

3
  • Beder du om en definition af ordet? I så fald kan dit spørgsmål betragtes som uden for emnet. Svarende til at spørge "hvad betyder" canon "?"
  • Jeg ved ikke, hvordan det blev, men ordet SNAFU betyder Situation Normal: Alle F ** ked / Fouled Up.
  • Underteksten er grundlæggende en bogstavelig oversættelse af den japanske titel. Den "snafu" del af den engelske titel har ingen analog i den japanske titel. Jeg har kun set den første episode af Oregairu, men det ville ikke overraske mig, hvis de engelske oversættere bare kastede det ind, fordi de syntes, det lød godt, og der var ingen begivenhed i serien, som "snafu" skulle henvise til. Denne slags ting plejede at være meget almindelige blandt engelske oversættere af anime, selvom det heldigvis er blevet mindre og mindre almindeligt.

Her ændres ordet for forkert - "machigatteiru" - til "snafu", hvilket ifølge ordbogen er "en dårligt forvirret eller forvirret situation"

Når vi oversætter bogstaveligt, kunne vi bare bruge "forkert" (som i den undertekst, du nævner). En vigtig ting at bemærke om anime er imidlertid, at oversættelser næsten aldrig er nøjagtige. Uanset om det bare er dialogen eller hele anime-navnet, kan mange ting ændres, så de passer til et vestligt publikum.

Overvej f.eks. Titlen "chuunibyou demo koi ga shitai" (Bogstaveligt: ​​Chuunibyou, men jeg vil elske), som på engelsk officielt har titlen "Love, Chuunibyou, and Other Delusions." En meget mere salgbar titel.

Tilsvarende besluttede det engelske licensfirma med Oregairu sandsynligvis, at brugen af ​​et mere "interessant" ord som "snafu" ville gøre showet mere spændende for vestlige forbrugere og dermed forbedre salget.

1
  • Som en hurtig opfølgning, der ikke lige er om emnet - kan mange ting udover dialog og navne ændres for at målrette mod et vestligt publikum (selvom jeg mener, at dette gøres lidt mindre i disse dage). For eksempel: udskiftning af onigiri med hamburgere og endda ændring af tegnnavne.

Jeg formoder, at den, der besluttede at bruge "SNAFU" oversættelsen til titlen, gik efter det originale militære akronym "Situation Normal, All Fucked Up" snarere end den moderne ikke-militære betydning af "noget der er gået galt".

Hvorfor? Nå, titlen på japansk er "yahari ... machigatteru", hvilket betyder "... forkert, som man kunne forvente". Hvis det ikke er et bogstaveligt (hvis mindre vulgært) ækvivalent med "Situation Normal, All Fucked Up", ved jeg ikke, hvad der er.

(Dette er efter min mening også et bedre oversættelsesvalg end "... er forkert som forventet", hvilket er relativt unaturligt og temmelig tydeligt berørt direkte fra japansk.)