Anonim

Donald J. Trump: Tekst STEM til 88022

AKB0048 (anime) og AKB49 (manga) er baseret på den populære japanske idolgruppe AKB48.

Hvad var den første manga og anime baseret på ægte idoler i stedet for fiktive karakterer?

1
  • Jeg har ikke noget bevis for dette, men al den idolanime / manga, som jeg kender til før AKB48, var fokuseret på fiktive idolgrupper. Der kan være inspiration fra det virkelige liv, men i det store og hele var personerne og grupperne alle fiktive. Således tror jeg AKB kan være det første eksempel.

Så vidt jeg ved, Idol Comics: Dokumentar Manga Yukiko Okada (udgivet af Gakken i 1984) med historien om Yukiko Okadas tidlige liv, indtil hendes debut kunne være den første af sin art.

Opdatering: Idol Comics var en serie manga baseret på de virkelige liv for ikke kun idoler, men også berømte baseballspillere og pro wrestlers ("idol" i bredere forstand). Så vidt jeg kan finde på Amazon.co.jp, ser det ud til, at de første bind kom ud i januar 1983. Et af bindene indeholdt Chiemi Hori (idol født i 1967 , debut 1982), så det ville gøre dette til det tidligste, jeg kan finde. De andre tre bind, der kom ud i samme måned, indeholdt Tatsunori Hara (baseballspiller), Daisuke Araki (baseballspiller) og Tiger Mask (pro wrestler).

Med hensyn til anime, Pink Lady Monogatari: Eiko no Tenshitachi (TV-anime sendt fra 1978 til 1979) med Pink Lady ville sandsynligvis være den første. Der ser ud til at være nogle sammensatte episoder indsat (som intensiv træning for at danse med bundet lemmer), men det meste af det, der blev afbildet, var baseret på virkelige historier.