Anonim

Jeg vil gerne bruge "Laputa: Castle in the Sky" som et eksempel, men de identificerende træk, som jeg er særlig interesseret i at identificere, er den gamle, men alligevel avancerede teknologiske civilisation (er), der efterlod selve byen.

Er der et ord eller en genre, der specifikt beskriver den gamle, men alligevel teknologisk avancerede civilisation trope (specifikt de mere avancerede end nutidens civilisationer)?

4
  • TVTropes kalder dem "Forløbere". Jeg ved ikke, at der er et faktisk udtryk for det.
  • Afhængigt af showet kan det kvalificere sig som en række forskellige -punk (som cyberpunk eller steampunk). Jeg har aldrig set Laputa før, så jeg kunne ikke tilbyde et mere konkret svar.
  • oooh, ligesom Zanarkand fra FFX og jeg tror, ​​at der i det mindste var en ældgam by / fangehul med avanceret teknologi på hver titel.
  • det enten mistet teknologi (hvis det ser ud forladt / ødelagt) eller Advanced Ancient Acropolis (hvis det er borger, hold det hemmeligt fra verden)

"Forløbere" eller "forløbere" ville være titlen til det samfund / samfund, der kom før, men de er ikke titler, der klassificeres som en genre. Det tætteste ved en officiel genrestitel, som du ville få, er "post-apokalyptisk". Post-apokalyptiske indstillinger er dem, der finder sted efter verdens ende. i visse tilfælde betyder verdens ende ikke menneskehedens afslutning, og derfor starter de verden på ny. Jeg vil anbefale at søge post-apokalyptiske animes, hvis genfødt samfund er det, du er interesseret i. Attack On Titan, Gargantia on the Verdurous Planet og Murder Princess, er alle eksempler på anime med funktionelle samfund, der taler om "teknologi fra den gamle verden", selvom den gamle teknologi er futuristisk i forhold til deres egen. god fornøjelse

Jeg vil enten sige Mistet teknologi (som brugt af anime / spil som Galaxy Angel og et tag fra AniDB) eller Mistet civilisation (bare et almindeligt udtryk, der normalt henvises til ting som Atlantis), er det, du sandsynligvis leder efter. Det er dog ikke det bedste udtryk.

Nogle andre nært beslægtede udtryk er Teknologisk regression (et udtryk jeg personligt bruger, ligesom udtrykket siger) og Dystopi (endnu et AniDB-tag). Jeg foretrækker personligt udtrykket dystopi, men det er en grundlæggende definition er et "uønsket sted" og behøver ikke at betyde "tilbagegang i en mindre avanceret civilisation", men det meste af tiden finder jeg dem sammen på historier.