Anonim

Doki Doki Literature Club: The Story of Character Artist Satchely (Eksklusivt interview)

Jeg nyder at læse om gammel anime og manga, men jeg ved ikke for meget om animehistorien i spilbranchen. Og jeg har undret mig over, hvad den første visuelle roman fra Japan var.

Mere specifikt, en med tegn i anime-stil (snarere end en Visual Roman i en anden stil). Jeg har søgt selv, men jeg har ikke fundet nogen pålidelig kilde, der giver mig et svar. Måske vil nogle japansk-baserede ressourcer vise sig at være mere nyttige.

Hvad var den første / tidligste kendte visuelle roman med anime-stil tegn?

2
  • Du bør afklare dit spørgsmål lidt mere. Den visuelle del af visuelle romaner antager, at der altid har været en visuel komponent (hvilket betyder, at den vil ligne anime i løbet af den tid) ledsager romanens ord. Stilen med "anime" har ændret sig en hel del. Det, vi betragter som anime nu, kan næppe skelnes fra fortidens "anime" på grund af forskellige faktorer såsom talent, arbejdsteknologi, tendenser og idealer. Mange eroger kvalificerer sig som visuelle romaner, ikke omvendte. Ønsker du at inkludere eller ekskludere eroges fra dit spørgsmål?
  • @krazer eroges er fine, i anime-stil mener jeg ikke nessicarily spil, der ligner moderne anime - Jeg er klar over, at tidlige illustrationer er helt forskellige, jeg specificerede det bare, da der er vns, der tydeligvis ikke er animerede, og jeg vil ikke at inkludere dem

Jeg brugte et par timer på at dykke. Her er de skinnende perler, som jeg derfor nedlader dig:

  • Lolita var som den første anime-stil visuelle roman.
  • Portopia seriemordssagen var den første visuelle roman, men jeg hævder, at dens visuelle stil bevidst efterlignede amerikanske spil fra den tid.
  • At tage spørgsmålet lidt anderledes for ekstra stilpoint: drage ridder var det første VN-spil med en anime-tilpasning.

Saftige detaljer følger:

Lolita (Yakyuken) (opr. )

Denne eroge fra udvikler PSK blev offentliggjort i 1982 eller 1983 (kilder er uenige). Det er det ældste spil sporet af vndb. Titelskærmkunst er tydeligt i en anime / manga stil:

Og det er også gameplayet. Her er et skærmbillede (tak bruger Cor 13 på Moby Games):

Spillet er dybest set en videospilversion af yakyuken; strip sten-papir-saks mod computeren. At vinde reducerer pigens tøj, indtil hun er nøgen, på hvilket tidspunkt politiet ankommer og arresterer spillerens karakter. (Ja, seriøst.)

Her er en gameplay-video. Videobeskrivelsen krediterer det som det "første anime-spil", men forklarer ikke grundene til denne titel.

Historien er ret tynd, og det samme er det visuelle (også bogstaveligt), men jeg vil hævde, at der stadig er en historie der og at det ubestrideligt er visuelt.

Portopia seriemordssagen (opr. )

Hvis fakta en dag dukker op, og Lolita faktisk blev frigivet senere, dette spil, udviklet af Yuji Horii i Juni 1983 til NEC PC-6001, ville være den næste i køen. Selvom det historisk er meget vigtigt, kan dets visuelle stil diskvalificere det for den specifikke ære at være den første anime-stil VN.

Spillet indebærer at løse mysterier ved at interagere med genstande, karakterer og spilverdenen og Retro spiller (i nummer 85) hævder, at den definerede den visuelle romangenre; det var den første, hvorfra alle efterfølgende titler fulgte . Det er store ord.

Imidlertid er omslaget klart ikke i en anime-stil ( Square Enix i dag fra Wikipedia):

Grafikken i spillet var så begrænset, at det er svært at fortælle, men baseret på en gameplay-video (takket være YouTube-bruger cokescrew) er stilen naturligvis heller ikke tilnærmelsesvis anime:

Retro spiller magasinet interviewede spillets udvikler Yuji Horii i nummer 35. Jeg fandt en kopi, og helt sikkert forklarede han spillets oprindelseshistorie:

Jeg læste en artikel i et pc-magasin om en amerikansk genre kaldet eventyrspil , som tillod spillere at læse historier på deres pc'er. Vi havde dem stadig ikke i Japan, og jeg påtog mig at lave en. [...]

Denne knaphed er måske grunden til, at jeg ikke kunne finde andre gamle japanske VN'er eller teksteventyr. Citatet peger tydeligt Portopiaer beregnet til genren mere på teksteventyr end visuel roman dog, og antyder, at dets vigtigste indflydelse var vestlige spil, hvilket rejste tvivl om dets berettigelse til den pågældende specifikke ære.

drage ridder

Hvis vi tager spørgsmålet ekstremt fast, at betyde at der skal være en tilsvarende anime i den visuelle roman, derefter baseret på Wikipedia's liste over anime baseret på videospil, er den ældste dette 1989 eroge / RPG af udvikler Elf stadig i erhvervslivet! med en hentai OVA-tilpasning fra 1991 med samme navn.

Her er spillets omslagskunst ( NEC Avenue Ltd. & Elf; tak vndb):


Hilsner fra Game Development SE!

1
  • 3 Velkommen til Anime & Manga SE!