Anonim

Er COVID også racistisk? | Hvordan videnskab og medicin gør det forkert

I videoen af ​​Vsauce2 nævnes det

Preussisk blå ... det genoplivet japansk træblokmaleri, som fortsatte med at påvirke manga, hvilket førte til japansk animation

Formuleringen får det til at lyde som opfindelsen af ​​denne preussiske blå er en af ​​nøglefaktorerne mod udviklingen af ​​japansk animation eller anime.

Men var denne opfindelse virkelig en nøglefaktor til skabelsen af ​​anime? Eller havde denne preussiske blå overhovedet en effekt på skabelsen af ​​Anime overhovedet?

3
  • En hurtig indledende undersøgelse: Wikipedia om preussisk blå fører bestemt til aizuri-e, en slags japanske træbloktryk. Hvor meget det påvirkede mangaudviklingen, endnu ikke undersøgt.
  • Jeg antager masseproduktion af Manga, da du ætser træet med designet og bruger det som en del af trykpressen og mere kopieret, der produceres, giver det større mulig eksponering, som en masse anime er baseret på velsælgende manga. men naturligvis er dette en antagelse, og jeg ved ikke hakke, før denne manga blev masseproduceret for offentligheden
  • Fraseringen indebærer, at farveeffekten havde en indirekte effekt i popularisering af træbloktryk, som til sidst indirekte førte til manga og efterfølgende anime. Men der er ingen direkte bånd mellem farven og anime. Det er også et meget bredt emne at dække.

Ærligt talt nej, det er som at sige, at en bestemt type pen førte til anime og manga, eller at trykpressen førte til deres eventuelle oprettelse, sikker på at det kunne hjælpe med at gøre oplevelsen meget bedre og lettere, men de er ikke nødvendigvis skabelsesgnister. Preussisk blå gav os bare en ny sej farve til brug i anime og manga, men var ikke nøglen til dens udvikling. Vores ønske og interesse for historiefortælling sammen med vores fascination af kunstnerisk udtryk er mere knyttet til skabelsen af ​​anime og manga, bestemt ikke preussisk blå.

1
  • 3 Har du nogen kilder eller referencer, der understøtter dit svar? Spekulationer er tilladt, så længe de understøttes af fakta, og så længe de anvendte referencer / kilder er citeret eller krediteret korrekt.