Anonim

Partituret - hvor løber du (officiel lyd)

Jeg ser i øjeblikket FMA live actionfilmen, som har Reole på sine kort / undertekster. Det ser ud til, at dette også kan være sandt i mangaen, i det mindste ifølge denne Wikia. Imidlertid er Liore eller Lior den standard translitteration, som jeg har set for det, og jeg er ret sikker på, at det er det, der blev brugt i anime.

Begge er teknisk (mere eller mindre) korrekte translitterationer af , men også noget usædvanlige, da rs og ls er de samme, og det ville derfor normalt enten være Rior (u) eller Liol (u). Når man læser fra engelsk, antyder de også (i det mindste for mig) noget forskellig betoning af stavelser, Ree-ohl vs Lee-or.

Er der en officiel Hiromu Arakawa-godkendt måde at skrive den på engelsk på?

5
  • Jeg har det samme problem i øjeblikket. Jeg skriver en komisk gennemgang af live-action-filmen, og jeg laver en off-joke om at have set dubben og at "VI KALDER DET LÆRE I AMERIKA", men hvis Arakawa havde til hensigt at blive udtalt Reole, og jeg bare et røvhul, jeg vil fjerne vittigheden.
  • animenewsnetwork.com/answerman/2017-12-29/.125479
  • Jeg håber stadig at besvare dette snart; Jeg føler mig ikke sikker på at basere ethvert svar på en andens (muligvis ændrede) scanninger, så jeg holder på, indtil jeg kan få adgang til mine egne (fysiske) udskrifter af den originale utranslaterede manga.
  • Der er ingen fremtoning af konsistens selv i manga- eller anime-undertekster eller LN-oversættelser, for eksempel henviser de i Viz-mangaen til hvad fans kender som 'Xerxes' som 'Cselkcess' og Lan Fan's bedstefar, som fansen henviser til som 'Fu' ('Foo' i Viz-mangaen) er 'Hvem' i den officielle perfekte guide til mangaen ( , et sæt med tre bind), mens det kinesiske tegn udtales 'Hu' er blandt nogle uoverensstemmelser . De eneste bemærkelsesværdige officielle stavemåder kan ses i Brotherhoods øjenfangster: deetersthebrotherhoodfangirl.blogspot.com/2010/04/…
  • Jeg ville ikke stole på Viz-oversættelserne længere end jeg kunne kaste et klaver.

Det er det Reole.

Amestris er kanonisk et engelsktalende land, og som sådan får alle placeringer "engelske" navne (eller i det mindste navne stavet i det latinske alfabet, der bruges på engelsk). Dette kan ses ved at se på den originale (ikke-oversatte) manga, som har et stort antal karakter- og stednavne skrevet ud i latinsk skrift, snarere end katakana brugt til disse navne i dialog. Dette inkluderer de kort, der vises på forskellige tidspunkter i mangaen.

Volumen 17, side 70 tilbyder et sådant eksempel med en tydelig læselig nærbillede af Liore / Reole på et kort:

Yderligere kontekst, der viser, at billedet ovenfor stammer fra den originale japanske sprogversion af mangaen:

Uanset hvordan de forskellige involverede parter måske har oversat det, er det helt klart, at Arakawas tilsigtede navn for byen er Reole.

Desværre findes det, du søger, ikke. Årsagen er, at begrebet "X-godkendt skrivemåde" ikke findes. Tænk på dit navn. Ja, der kan være forskellige versioner af det (Joseph / Jose), men den version, du bruger, har kun en udtale.

Så hvorfor har vi overhovedet dette problem? Enkel. Pensum "L" findes ikke på japansk. Et simpelt eksempel: I Death Note kalder mange VA'er "Light" som "Righto", hvilket er sjovt imo på grund af hans obsessive retfærdighed. Anyways lad os se på, hvad vi har.

Reole har "-le" i slutningen dog "Re" i starten. Så vi kan antage, at "re" i starten skal forblive som det er. Vi er dog nødt til at ændre "-le" til "-ri" for at give den lignende lyd til den.

Så til sidst er den korrekte måde at skrive "Reori" (forudsat at vores base Reole er den rigtige version), hvis vi går med lyd, hvilket normalt er tilfældet. Du kan tjekke her for forskellige eksperimenter.

Hvad angår (riooru) som du kan gætte, er “Rioru” den rigtige måde at sige det på, da et sted med det navn ikke findes. Hvis det havde været, kunne vi sige, da de ikke kan udtale "l", ændrede de det til "r".

Jeg ved, det er ikke nøjagtigt hvad du leder efter, men jeg håber, det hjælper.

5
  • Jeg beder om et canon-officielt engelsk / romanji-navn, hvis der findes et, ikke mulige udtaler. (Og Reori er ikke en korrekt translitteration af リ オ ー ル, og så ville begge måder ikke være et kanonnavn for det.)
  • Derfor fremsatte jeg to forskellige sager. Den første tager Reole som canon anden tager リ オ ー ー som canon. Da på japansk er den måde, du skriver på, den samme som du læser med udtale er fin. Men lad mig en anden sag. Et sted kaldet Loire findes i Frankrig, så måske kan vi gå med dette. Måske henter Arakawa inspiration derfra. Hvis det er tilfældet, ville Ri-o-o-re være den rigtige oversættelse. Da du leder efter engelsk navn, ville Liore være svaret.
  • Kanonens måde at skrive det på japansk er den måde, det blev skrevet i manga af Hiromu Arakawa (som, så vidt jeg ved, er リ オ ー ル, men hvis jeg tager fejl, retter nogen mig). Det er ikke "at tage det som kanon", det er bare kanonnavnet. Hvad jeg undrer mig over er den officielle Hiromu Arakawa-godkendte måde at skrive det på engelsk (hvis en findes), fordi både Reole og Liore har dukket op i det, som jeg ville have troet var officielle engelsksprogede oversættelser.
  • Hvorfor skulle Arakawa give en plundring om, hvordan vi oversætter navne?
  • 1 Arakawa brugte ofte latinsk skrift i den originale mangakunst (selv "Fullmetal Alchemist" kommer direkte fra hende, ikke den bogstavelige oversættelse af "Alchemist of Steel"). Hvad OP søger eksisterer, og selvom jeg ikke er sikker på at udarbejde et "officielt" svar uden adgang til fysiske medier, viser scanninger, jeg finder online, den latinske mærkning på den pågældende by som "Reole".