Anonim

Ergoterapeut ASTR anmeldelse!

For nylig så jeg "Whisper of the Heart (Mimi o Sumaseba)'1 og "Katten vender tilbage (Neko no Ongaeshi)'2 og jeg bemærker, at:

  • Hovedpersonerne fandt en gammel butik (ved at blive ”styret” af en stor kat) - Muta i den første og Måne i sidstnævnte film.
  • Hovedpersonen finder en katstatuette i den gamle butik (begge benævnt The Baron).
  • Begge hovedpersoner føler sig tiltrukket af katstatuen af ​​hans smukke og mystiske charmerende - my own words here.

Er der en sammenhæng mellem "Hvisken af ​​hjertet" og "Katten vender tilbage"?


1 Også kendt som Susurros del coraz n "spansk titel".

2 Også kendt som Haru en el reino de los gatos - "spansk titel".

Historien om "The Cat Returns" blev inspireret af nogle af scenerne vist i "Whisper of the Heart", nemlig dem, der skildrer fantasihistorien, som hovedpersonen skrev. Denne historie blev senere realiseret som en manga af Aoi Hiiragi, der gjorde mangaen "Whisper of the Heart" var baseret på og derefter forvandlet til en film.

I 1995 udgav Studio Ghibli en film med titlen Whisper of the Heart, baseret på en manga af Aoi Hiiragi, af en pige, der skriver en fantasy-roman. Selvom pigens liv ikke havde nogen magiske elementer, indeholdt filmen korte fantasy-scener, der skildrede, hvad pigen skrev om Baron, en karakter af hendes roman, som var så populære, at der blev lavet en indirekte efterfølger med Baron og en anden pige, en gymnasieelever ved navn Haru. Muta vendte også tilbage. Cat Returns begyndte som "Cat Project" i 1999. Studio Ghibli modtog en anmodning fra en japansk forlystelsespark om at oprette en 20 minutters kort hovedrolle med katte. Hayao Miyazaki ønskede at tre nøgleelementer skulle indeholde i den korte disse var Baron, Muta (Moon) og en mystisk antikvitetsbutik. Hiiragi fik til opgave at oprette mangaækvivalenten til den korte, der kaldes Baron: The Cat Returns ( Baron: Neko no Danshaku, lit. Baron: The Cat Baron) og udgives på engelsk af Viz Media. Forlystelsesparken annullerede senere projektet. Miyazaki tog derefter det eksisterende arbejde udført af "Cat Project" og brugte det som test for fremtidige Ghibli-direktører den korte skulle nu være 45 minutter lang. Ansvar blev givet til Hiroyuki Morita, der var startet som animator i 1999 for filmen My Neighbors the Yamadas. I løbet af en periode på ni måneder oversatte han Hiiragis Baron-historie til 525 sider med storyboards for hvad der skulle være The Cat Returns. Miyazaki og Toshio Suzuki besluttede at producere en spillefilm baseret udelukkende på Moritas storyboard; dette var dels fordi Haru, hovedpersonen, havde en "troværdig fornemmelse for hende". Det blev den anden teatralske (tredje samlede) Studio Ghibli-funktion, der blev instrueret af en anden end Miyazaki eller Takahata.

Kilde

Nogle af instrumentalerne i filmene stemmer overens! Der er et segment i musikken "Kidnapped to be the Prince's Bride" fra The Cat Return's, der matcher et tema, der spilles inden for Whisper of the Heart's soundtrack. Det er mest tydeligt i "The Baron Song" fra Whisper of the Heart, under scenen, når Seiji tager Shizuku til bakketoppen (som om Seiji er Shizukus baron). Det kan være Baronens tema, eller det spilles for at symbolisere hans tilstedeværelse. Jeg troede bare, at det var et interessant valg at spille det samme tema i begge film.