Anonim

SMBX - Iggy Koopa Battles

Show som Getter Robo eller Zambot har køretøjer, der (let transformeres) kombineres til en gigantisk superrobot. Hvad var den første anime eller manga, der brugte den kombinerende taktik, og var der inspiration til dette?

2
  • Jeg så konceptet først i Power Rangers, men det er ikke en anime :).
  • @MadaraUchiha Jeg tror, ​​at meget af konceptet er tæt forbundet med sentai-genre, fordi det var stort tv tilbage i 70'erne og 80'erne i Japan, da Go Nagai producerede en masse af, hvad der ville være gigantiske robotter, og nogle af hans værker passer til regning (f.eks. Getter), så den blev indarbejdet.

Det var højst sandsynligt, at det var Getter Robo, der først dukkede op i 1974. Historien fortæller, at Go Nagai kom på den nye idé om maskiner, der kombinerer hinanden for at lave en enkelt gigantisk robot. Han formidlede denne idé til sin ven og mangaka Ken Ishikawa, som fortsatte med at skabe Getter Robo-serien (det er grunden til, at Nagai ofte krediteres som medskaber, hvis ikke eneste skaberen).

På den anden side blev Himitsu Sentai Gorenger (det første Super Sentai-show) sendt i 1975 og havde ingen gigantiske robotter, der kombinerede eller på anden måde.