Anonim

TEKASHI69 | Før de blev berømte | 6ix9ine Ultimate Biography

Så efter at have læst nogle manga blev jeg klar over, at mange navne skiftede i løbet af historien.

For eksempel:

  1. Et stykke:

    • Prinsessen af ​​Alabasta fik sit navn skrevet som
      • Bebe
      • BB
      • vv
      • Og sluttede med Vivi
  2. Angreb på Titan inden efteråret

    • Darius 'søn havde sit navn som
      • Chabi
      • Xavi
    • Hans søster:
      • Charle
      • Sharle
    • Så jeg gætter på, at Xenophon også kunne have været:
      • Chenofon eller noget lignende (Det er bare et gæt)
  3. detektiv Conan

    • Den "berømte detektiv"
      • Kogoro
      • Og Togo (i nogle dele)

Hvad er grunden til det?

Oversigt

De fleste af dine eksempler har at gøre med det faktum, at konvertering af et "vestligt" navn til den japanske læreplan er en tabsfri operation, hvilket betyder, at det ikke altid er muligt at omformulere det originale "vestlige" navn ved bare at se på, hvordan det er skrevet på japansk.1

Det er ikke, at navnene ændrer sig i løbet af historien, det er, at oversættere oversætter det samme navn på forskellige måder på forskellige tidspunkter.

Eksempler

Prinsessen af ​​Alabasta fik sit navn skrevet som

Hendes navn på japansk er skrevet , som romaniseres bibi. Så du kan se, hvordan man måske tror, ​​det er fra "BB". Men man kunne også sandsynligt tro, at det skulle være "Bebe" med en lang "e" / i /.

Det andet problem er, at japansk historisk ikke havde "v" lyden / v /, og brugte / b / i stedet, så du kan se, hvordan man også kan komme med "VV" eller "Vivi". (Mit indtryk er, at japansk er i færd med at udvikle / v / på grund af lånord, jf. Https://japanese.stackexchange.com/q/24498/.)

Darius 'søn havde sit navn som

Hans navn på japansk er skrevet , som er romaniseret shabii. På engelsk er der mange måder at repræsentere "sh" / / lyden på. Tænk på ord som shingle eller chute. På andre sprog, der bruger et latinsk afledt alfabet, er der stadig andre måder. Overvej for eksempel den spanske fodboldspiller Xavi - hvis navn på japansk er stavet shabi, som kun adskiller sig i vokalens længde. Jeg formoder, at den, der romaniserede det som "Xavi", tog inspiration fra spansk.

(Og igen gælder "b" / "v" fra før stadig.)

Hans søster

Hendes navn er skrevet , som er romaniseret sharuru. Dette er den standard japanske stavemåde for det engelske navn "Charles", men da karakteren er en kvinde og "Charles" næsten udelukkende er maskulin, gætter jeg på, at oversætterne blev tvunget til at vælge en lignende klingende tilnærmelse i stedet. Ovenstående kommentarer om, hvordan "sh" er skrevet, gælder også her.

Så jeg gætter på, at Xenophon også kunne have været

Navnet på denne karakter er skrevet zenofon. En rimelig oversætter vil straks springe til "Xenophon" for dette, fordi "Xenophon" er et rigtigt navn, mens teoretisk plausible alternativer som "Xennofaun" og "Zen O'Fon" ikke er det. Men du har ret - der er andre engelske stavemåder, der kunne have været skrevet på japansk som zenofon.

Den "berømte detektiv"

Jeg ved ikke, hvad der foregår her - figurens navn er almindelig gammel japansk MR Kogor, og jeg ved ikke, hvorfor nogen ville læse hans personlige navn som "Togo". Men jeg læser ikke detektiv Conan, så hvis der er en grundig grund til dette (måske går han ved et alias eller noget på et tidspunkt), ville jeg ikke vide det.

Diskussion

Dette er et tilbagevendende problem, der plager oversættelser af al anime og manga, der indeholder tegn med navne, der hverken er kinesiske eller japanske. (Kinesisk kan typisk omkonstrueres korrekt, fordi navnene skrives i kanji, hvilket betyder, at du bare kan læse de moderne mandarinudtaler ud for tegnene. Bemærk dog, at andre problemer undertiden opstår, når kinesiske navne romaniseres i japanske medier.)

Nogle gange vil officiel vejledning om engelske stavemåder blive leveret af forfatteren eller udgiveren, i hvilket tilfælde du bare kan gå med dem. (Skønt man advares, vælger de nogle gange objektivt forfærdeligt stavemåder. Jeg husker tydeligt Tung genstand er særlig latterlig her.)

Fraværende officiel vejledning skal oversættere tage deres bedste gæt. Dette bliver svært, når navnene på tegnene i en given anime / manga er navne, der enten er ekstremt sjældne eller direkte ikke findes i den virkelige verden - på det tidspunkt trækker du dybest set gætter ud af dine nederste regioner. Dette var en kæmpe stor spørgsmål til Akame ga dræbe - se tabellen nedenfor, hvor "uofficiel" betyder, hvad fanoversættelserne troede navnet var, før der blev givet officiel vejledning. (Dette er ikke engang en udtømmende liste!)

╔══════════╦══════════════╦════════════╦══════════╗ ║ Japanese ║ Romanization ║ Unofficial ║ Official ║ ╠══════════╬══════════════╬════════════╬══════════╣ ║ マイン ║ main ║ Mein ║ Mine ║ ║ ブラート ║ buraato ║ Burat ║ Bulat ║ ║ ラバック ║ rabakku ║ Rabac ║ Lubbock ║ ║ シェーレ ║ sheere ║ Schere ║ Sheele ║ ║ エスデス ║ esudesu ║ Esdese ║ Esdeath ║ ║ ラン ║ ran ║ Ran ║ Run ║ ╚══════════╩══════════════╩════════════╩══════════╝ 

Bemærkninger

1 I modsætning hertil kan vi næsten altid bestemme den korrekte japanske stavning af et navn ved at læse en Nihon-shiki-romanisering af navnet, selvom vi ikke kan bestemme, hvilken kanji der blev brugt til at skrive det. Dette har dels at gøre med den relative fonologiske rigdom af engelsk sammenlignet med japansk, og dels med det faktum, at det japanske "alfabet" er en læseplan (hvilket gør translitteration vanskelig), hvorimod det engelske alfabet faktisk er et alfabet, og et meget ikke-fonetisk.

4
  • Så jeg kunne forvente disse ændringer når som helst.
  • 2 @TGamer Næsten meget, ja. Du kan undgå dette i en grad ved at læse licenserede oversættelser, som sandsynligvis ikke ændrer stavemåde midtvejs. (Eller du kan helt undgå det ved at lære japansk. Dit opkald til, om det ville være det værd.)
  • 1 Licenserede oversættelser gør det også nogle gange; for eksempel den tidlige Et stykke kapitler offentliggjort i Shounen Jump magasinet havde "Roronoa Zoro" med en r, men de senere indsamlede bind har "Zolo" med en lformodentlig på grund af et vildledt forsøg på at binde sig sammen med 4Kids-dubben, der blev sendt omkring det tidspunkt.
  • Men den der virkelig forvirrer mig er Kyokouro i Attack on Titan Before the Fall. Hans navn ændrede sig hele vejen til Koklu et eller andet sted i kapitel 10 eller deromkring. Hvorfor er den store forskel?