Anonim

Nogen som dig - ADELE (Instrumental)

I slutningen af ​​episoderne, der involverer filmen, 10-11 iirc, lige før slutkreditterne er der underteksten "Hvorfor spurgte hun ikke EBA?" som jeg ikke forstår.

Dette blev rørt ved dette Yahoo Answers-link, men hjalp ikke min forståelse.

Er dette en vittighed fra oversætteren? Hvis ja, hvad henviser det til?

1
  • Tilsyneladende er dette henvisninger til mysterieromaner, som jeg ikke formoder, at nogen af ​​os var vidende nok til at genkende. Dybest set er det en vittighed for litteraturnørder: s

Hver af de Hyouka romaner har en japansk titel og en engelsk undertitel (de engelske undertitler findes i de japanske romaner - de er ikke en oversætters arbejde). I slutningen af ​​hver episode af anime vises undertitlen på romanen, som episoden blev tilpasset fra; for filmbuen er det "Hvorfor spurgte hun ikke EBA?".

De engelske undertitler er for det meste referencer til mysterieromaner og samtidig tematisk relevante.

  • Den første roman, "niece of time", er en henvisning til Josephine Teys Tidens datter. Buen handler om Sekitani Jun, hvis niece er Chitanda.
  • Den anden roman, "Hvorfor spurgte hun ikke EBA?", Er en henvisning til Agatha Christies Hvorfor spurgte de ikke Evans?. Faktisk ville hele affæren være løst hurtigt, hvis Irisu netop havde spurgt Eba, hvordan filmen skulle ende.
  • Den fjerde roman, "Lille fugle kan huske", er en henvisning til Christies Elefanter kan huske. Den tematiske relevans af denne er uklar for mig.
  • Den femte roman (ikke animeret), "Det går forbi", er en henvisning til John Dickson Carrs Det går om natten. Jeg er ikke kommet til at læse dette bind endnu, så jeg ved ikke, hvilken tematisk relevans der findes, hvis der er nogen.
1
  • Du er rigtig MVP, du fortjener hver eneste af disse 24,5k point

Sandsynligvis fordi Kurako Eba, Hongous bedste ven, vidste alt, hvordan Hongou ønskede at afslutte filmen fra starten. Men da Irusu afbrød hele scenen, hvilket gjorde det til en "manuskriptskriverkonkurrence" som anført af Houtaru, blev det mere kompliceret.