Anonim

Fem profetier, der ændrede verdensforløbet

Seriens engelske titel Sødme og lyn er et ordspil på udtrykket "sødme og lys".

Den originale japanske titel er Amaama til Inazuma ( ). Jeg ønskede at finde ud af, om der var en lignende ordspil bag den japanske titel, så jeg startede med at slå ordene op og var overrasket over at finde ud af, at det dybest set er en bogstavelig oversættelse af den engelske titel: amaama betyder "sød" eller "sukkerholdig" og er tegnet (sødt) gentaget, og inazuma betyder "lyn".

Uden en slags ordspil eller vittighed bag det, der ligner den på engelsk, virker den japanske titel som en slags mærkelig kombination af ord at ramme. Det svarer så direkte til den engelske titel, at det næsten ser ud til, at den engelske titel først blev udtænkt og derefter oversat tilbage til japansk, men det giver ikke mening, for hvis den originale forfatter Gido Amagakure var kommet op med den engelske titel, det ville sandsynligvis bare være titlen, da så mange anime allerede er navngivet på engelsk.

Jeg er nysgerrig, om der er sproglige grunde til at vælge den japanske titel. Jeg beder ikke om tematiske grunde; titlen er tematisk passende på begge sprog, selv uden ordspil. Jeg spørger, hvorfor der var sådan en passende ordspil i den engelske version, der tilsyneladende ikke eksisterede i den japanske titel, og om den japanske version også indeholder noget ordspil eller reference, som jeg har savnet. Var det faktum, at det oversættes så godt til engelsk, bare en massiv tilfældighed? Er der noget mere ved den japanske titel, som jeg ikke ser?

3
  • Vent, antager du, at den engelske titel kom først?
  • @Makoto Jeg tror ikke, det faktisk skete, men a priori det ser ud som om forfatteren kunne være kommet med titlen på engelsk og derefter oversat den til japansk, fordi den engelske titel bare synes at rulle så pænt ud med ordspillet og det hele. En anden måde at se på mit spørgsmål er, hvis der ikke er nogen ordspil på japansk, der ligner den på engelsk, hvorfor hvorfor ud af alle titlerne i verden, ville forfatteren have valgt denne? Det var svært at forklare min ræsonnement, og jeg kan se, at denne passage var forvirrende, så jeg vil prøve at omformulere den.
  • bare påpege, at den japanske titel er rimelig

En fortolkning af titlen kan være:

甘 々 ち ゃ ん と い な く な っ た 妻

[稲 妻] {い } er dybest set et ordspil for , mere eller mindre "konen der er ikke længere der ". Antyder, at nogen er enke.

dog er lidt mere kompleks.

Det kan fortolkes som Udtrykket her er lidt mangesidet, så jeg vil prøve at nedbryde det.

Mens betyder sød, men det har anden betydning uden for mad. Når det bruges til at beskrive en person, kan det også betyde naivt.

En person, der omtales som en kan beskrives som en "blød" eller "naiv" person. Tilføjelse af for at beskrive nogen, der er en forstærker den naive stereotype. Nuancen her er lidt negativ, hvilket antyder, at denne person er en clueless (naiv) idiot.

Man kan antyde, at titlen henviser til Inuzuma-sensei, der er en meget blød talt, men alligevel uformel enlig forælder, der opdrager en datter, som ikke kun ikke ved, hvordan man laver mad, men ikke ved at tage sig af Tsumugi (i sted for hans afdøde kone).

Du kan antyde, at den alternative betydning til "sødme og belysning" er "den naive enke".


Men hvis du henviser til forfatterens efterord i vol.1 af mangaen,

På trods af mange alternative fortolkninger af titlen er titlen beregnet til at være noget varmt og uklart, der appellerer til de 5 sanser, intet mere end det.

1
  • At acceptere dette svar, da det har alle de hårde beviser, jeg tror, ​​vi sandsynligvis nogensinde vil få, og en ret god teori ved siden af ​​det.

Jeg skrev lidt om Amaama til Inazuma-navne, herunder min opfattelse af, hvorfor dette er en fantastisk titel, her: http://kyradesuyo.wordpress.com/2016/07/24/kouhei-tsumugi-and-kotori-onamae-wa

Delen om selve titlen er ved udgangen.

TLDR: (ama.i) bruges også ofte til at beskrive Naivety, og Inazuma bruger kanjis relateret til Rice and Wife, som begge binder meget godt ind i hele historiens forudsætning.

3
  • Tak for dit svar, det er en rigtig interessant teori! +1 fra mig.
  • 4 Overvej venligst at citere den relevante del af dit indlæg. Svar på kun link giver ikke gode svar på grund af muligheden for linkrot.
  • 1 Jeg kan godt lide din opfattelse af titlen på showet (dog som @ ) læser lidt for meget i karakternavnene her.