Anonim

AMIDAKUDŽI ~ Japonský rozhodovací žebřík | Japondělí

I den sidste scene i afsnit 4 af Yuru Yuri San Hai (dvs. den tredje sæson af Yuru Yuri-anime) spillede Sakurako med sine venner et lotterispil for at finde ud af "heldige farver". Det gjorde hun ved at tegne et diagram på jorden og følge linjerne. Jeg har aldrig set denne særlige slags spil før og spekulerer på, om dette er noget traditionelt børnespil, eller Sakurako opfandt det lige på stedet. Kan nogen give nogle spor? Tak!

Dette er en metode til tilfældigt at tildele ting, der kaldes "ghost ben" (på japansk kaldet "Amidakuji", hvilket betyder "Amida lotteri").

Grundlæggende er den måde, det fungerer på, at hver spiller vælger en af ​​linjerne øverst. Derefter følger du linjen nedad. Hver gang du skærer et vandret segment, følger du det. Her er et eksempel på et muligt resultat for en spiller i dette spil.

Bemærk, at loop-de-loop og de ikke-strengt vandrette tværsegmenter (som dem, der går venstre-ned-højre og højre-ned-venstre fra den yderste linje) ikke bruges i konventionelt spøgelsesben. Dette er bare showet, der er fjollet.

Dette system er velkendt i Japan (og måske resten af ​​Østasien?), Men er bestemt ikke kendt andre steder, hvilket sandsynligvis er, hvorfor du aldrig har hørt om det.

4
  • 1 Tak for dine oplysninger. Faktisk bor jeg i Kina, og det er første gang jeg ser dette spil. Wikipedia-siden, der er linket i dit svar, ser ikke ud til at angive spillets oprindelse, og heller ikke sidens kinesiske version. Den japanske version sagde dog, at den kom fra den indiske buddha.
  • Det forekommer mig, at hvis ikke-strengt vandrette corss-segmenter er tilladt, vil output ikke altid være en permutation af input. Det vil sige, forskellige input kan sendes til den samme output.
  • Måske bliver jeg nødt til at gå videre til Mathematics SE haha.
  • For hvad det er værd, husker jeg at have set et sådant spil i et børnemagasin i Hong Kong for mange år siden (og faktisk var ved at kommentere, hvilket tyder på, at dette kunne være spillet her).