Anonim

Han gjorde det..

Vi ved, at de alle har et kaldenavn, men jeg forstår ikke Poppos kaldenavn.

  • Yadomi Jinta = Jintan
  • Honma Migiko = Menma
  • Anjou Naruko = Anaru
  • Matsuyuki Atsumu = Yukiatsu
  • Tsurumi Chiriko = Tsuruko
  • Hisakawa Tetsudou = Poppo ??

Har det noget at gøre med hans navn i japanske tegn?

Efter lidt søgning på det japanske internet fandt jeg en forklaring, der giver så meget mening, at det næsten skal have ret. Når det er sagt, har jeg ikke fundet officielt materiale til at bakke dette op,1 så dette kan stadig være forkert.

Her er handlen: "Tetsudou", skrevet 鉄 道, betyder "jernbane". "Poppo" (ぽ っ ぽ) er et barnligt / onomatopoetisk ord for et damptog (se f.eks. Posten zokugo-dict, brug 3 [på japansk]). Så jeg antager, at hvad der ville være sket, var at børnene ville have gået langs en slags kæde af ordforeninger og endte med at beslutte at kalde fyren "Poppo", fordi det er relateret til "Tetsudou".


1 Så igen, der er måske ikke engang være ethvert officielt materiale, der understøtter denne forklaring - jeg tror, ​​at denne vittighed / hvad som helst ville være meget gennemsigtig for folk, der blev opdraget i Japan, og denne forbindelse ville sandsynligvis gå uden at sige.

Poppo er det japanske ækvivalent med det engelske "Choo-choo", begge er onomatopoetiske ord for et damplokomotiv, afledt af den lyd, det afgiver. Det udtales Poe-poe, ikke Pop-oh. Jeg ved dette, fordi jeg har besøgt en jernbane og et museum for turister i Japan ved navn "Poppo Town".