Anonim

V-Ray til Unreal, opdatering 1 - Hvad er nyt?

I Joshiraku, Marii kommer ind i lokalet klædt som en Yankee og proklamerer, at hun vil knække en masse vinduer, da det er fuldmåne. Tetora reagerer med:

Hvad er betydningen af ​​den 15. og hvorfor skulle hun knække en masse vinduer?

Dialogen her går:

で 、 窓 硝 子 は ど こ だ い?
Så hvor er vinduerne?

な ぜ?
Hvorfor spørger du?

壊 し て 回 る ん だ よ。
Jeg vil gå rundt og bryde dem.

魔 梨 威 さ ん 、 夜 と と の 夜 は 違 う か ら。
Marii, det kan være en fuldmånenat, men det er ikke den femtende.

Den sidst citerede linje er den, der er afbildet i dit skærmbillede. Der er en svær at fange vittighed i denne sekvens, som jeg alligevel vil prøve at fange nedenfor.

Her oversættes 十五 夜 【じ ゅ う ご や (tegn-for-tegn "femten-nat") som "fuldmånenat". Det betyder bogstaveligt talt bare "fuldmåne". Dette stammer fra en henvisning til månekalenderen, men er nu bare et almindeligt synonym for "fuldmåne".

十五 【じ ゅ う ご】 の 夜 【よ】 (det samme med genitivpartiklen の indskudt) oversættes som "den femtende". En mere direkte fortolkning af dette ville dog være "en nat i en alder af femten år" (en tid, hvor folk er tilbøjelige til "Yankee" narrestreger).1 Vittigheden stammer derfor fra det faktum, at 十五 の 夜 (Juugo no Yoru) er også navnet på en sang fra 80'erne, debut-singlen til den populære sanger OZAKI Yutaka, og en, der har stor hengivenhed for Yankee-ideologien / -etos. Sangets kor lyder:

盗 ん だ バ イ ク で 走 り 出 す 行 先 も 解 ら ぬ ま ま
暗 い 夜 の 帳 り の 中 へ
誰 に も 縛 ら れ た く な い と 逃 込 ん だ こ の 夜 に
自由 に な れ た 気 が し た 15 の 夜

Løst oversat som prosa:

På den cykel, jeg stjal, sprang jeg ind i mørke nattes gardiner uden at vide, hvor jeg er på vej hen. Jeg vil ikke have nogen til at binde mig ned, når jeg løber ud om natten og endelig føler mig fri - natten til den femtende.

Dette er grunden til, at Tetoras baggrund skifter fra en fuldmåne (十五 夜) til en fyr, der cykler, når hun siger 十五 の 夜.


Alternativ mulighed (og sandsynligvis en mere sandsynlig): Mariis linjer kan være en henvisning til en forskellige Ozaki Yutaka sang: 卒業 【そ つ ぎ ょ う】 (sotsugyou, "Graduation"; tekster), som indeholder følgende linje:

夜 の 校 舎 窓 ガ ラ ス 壊 し て ま わ っ た
Jeg gik rundt i skolebygningen og knuste alle vinduer.


Bemærk også, at Gankyous linje et par sekunder senere kan være relateret:

つ ま ら な い 大人 に は な り た く な い ね。
Jeg vil ikke blive en kedelig voksen.

Dette er et næsten direkte citat af den næstsidste linje fra sangen ガ ラ ス の ジ ェ ネ ー シ ョ ン ("Glass Generation"), af SANO Motoharu, på hans album "Heart Beat" (tekst).

つ ま ら な い 大人 に は な り た く な い
(samme som ovenfor, men uden den afsluttende indskydningspartikel ね)


Bemærkninger

For mere information om Joshiraku obscurata, se Vales oversættelsesnotater.

1 Dette er sandsynligvis en del af konstruktionen , og er litterær eller poetisk.

3
  • Det er en stor ressource, tak :)
  • 1 Sangnavnet "15 " er en ret litterær måde at sige "en aften på 15 (år gammel)". Mariis linjer er sandsynligvis en henvisning til Ozakis sang " ", hvor han synger, " ", og Gankyous linje" "er mere sandsynligt et direkte citat fra Motoharu Sanos sang fra 1980" ".
  • @yibe Wow, tak for henvisningerne. Jeg har indarbejdet dem i mit svar. Du kender bestemt din musik!

Dette er formodning fra min side, men det har sandsynligvis at gøre med forskellene i de vestlige og østlige kalendere.Den vestlige gregorianske kalender er solbaseret, mens den østlige kalender er månebaseret.

Dette er vigtigt og besvarer dit spørgsmål, fordi månekalenderen er baseret på månens faser. Den 15. i månekalenderen er, når månen er fuld.

Så baseret på det sagde hun sandsynligvis, at månen er fuld, men at gå efter den vestlige kalender, det er ikke den 15..

Det er enten det, eller de er går efter månekalenderen, og så går efter kalenderen, er månen endnu ikke helt fuld. En anden forklaring ville være, at der er noget væsentligt ved den 15. i anime, men jeg aner ikke, hvad det kan være.

2
  • Den femtende synes at være en engangs sag, så det er ikke en anime-specifik vittighed. Kan du afklare, hvad du mener, når du siger "eller de går ved månen .... endnu"?
  • Månen ser fuld ud i et par dage, så det kan være den 14. eller 16. dag i månekalenderen, så månen ser fuld ud, men den er faktisk ikke den 15..