Anonim

Top 10 amerikanske fastfoodkæder

I Bananfisk, introduceres et antal kinesisk-amerikanske tegn. Karaktererne ser ud til at komme fra en kantonesisk-talende baggrund, baseret på det, jeg hidtil har set i vol. 4:

  • Golzine bemærker, at Lee omtales som daai yan, som svarer til kantonesisk for . (Mandarin-udtalen ville være da ren.)

  • I samme afsnit fortæller Lee også Golzine, at han leverer Yut Lungs tjenester til ham. Denne romanisering kommer tydeligt ikke fra en mandarinbaggrund, da mandarin ikke bruger ikke-nasale slutkonsonanter (n og ng) udenfor r. Yut Lung svarer også til den kantonesiske udtale af , som baseret på Golzines bemærkninger er det korrekte sæt tegn til navnet.

Senere introduceres vi til tegn med navnene Yau-Si og Suk-Leui. Kender vi de kinesiske tegn til disse navne og andre, der kan vises i mangaen? Jeg kender ikke nok kantonesisk til at kunne komme med meningsfulde gæt, især når kinesiske navne sjældent dannes med sammenhængende kombinationer af tegn, der gør det let at gætte. Jeg prøvede fanwiki, men der var ingen oplysninger fra et hurtigt blik og kun at være midt i vol. 4 i øjeblikket ønskede jeg ikke at risikere at forkæle mig selv.

1
  • Andet end (Rii Yuerun, Lee Yut Lung) og japanske navne, japansk Wikipedia viste kun kanji-repræsentation for (Rii Wanrun) og (Rii Hoarun). Mener ikke de navne, du nævnte, ikke har hanzi-repræsentation ... (og jeg kender ikke kantonesisk / mandarin også)

På baggrund af omstændigheder kan jeg gætte, at vi ikke har nogen systematisk information om tegnnavne, for så vidt som der er en række uoverensstemmelser, og som listerne på den kinesiske sprogs Wikipedia-side for Bananfisk synes noget usandsynligt.

  • I den del af mangaen, der følger efter Yut-Lungs introduktion, ser vi ham tale til Kortere på kinesisk. Kortere navn er skrevet som . Dette ser ud til at være en mandarin-transkription (xi o d ) af kortere navn. Faktisk producerer den kantonesiske udtale af tegnene og ( i traditionel form) ikke en sandsynlig transkription for Kortere, og en bedre transkription til den første stavelse kan sandsynligvis findes.

    Kortere efternavn er Wong, som typisk stammer fra den kantonesiske læsning af eller . (Wikipedia angiver også , hvilket er betydeligt mindre almindeligt.) Den kinesiske Wikipedia angiver imidlertid Shorter's efternavn som , som ikke ser ud til at blive læst som Wong i enhver kinesisk dialekt. Japansk Wikipedia giver kun katakana for Kortere Wong.

  • Sings navn er angivet som på kinesisk Wikipedia, som hans efternavn, men hans post på japansk Wikipedia indeholder kun katakana. I en samtale med Yut-Long senere i mangaen afsløres det, at hans navn betyder "djævel". Men betyder komfortabel og henviser til regn. Desuden er et meget mere oplagt tegnvalg for stavelsen ling, som det betyder ånd.

  • Lee Wang-Lung er en mish-mash af kantonesisk (Lee Wong-Lung) og mandarin (Li Wanglong) udtale af de indgående tegn. Der er et lignende problem med Lee Hua-Lung (Lee Wah-Lung og Li Hualong)