Anonim

Times I Plagiarized

I afsnit 1 af Tidsrejse Shoujo, er det fastslået, at Mari kan kommunikere frit med lokale folk, når hun rejser tilbage i tiden. For eksempel når hun rejser tilbage til 1600 og møder William Gilbert, opfatter hun Gilberts tale som værende på japansk, og Gilbert opfatter hendes tale som værende på engelsk. Selve lyden er fuldt ud på japansk under Maris ophold i Gilberts tid.

I episode 3 sker der dog noget nysgerrig. Mari er sendt tilbage til år 1752 og møder Benjamin Franklin. Igen er hun i stand til at forstå ham og omvendt. Omkring 14:37 hører vi dog to baggrundskarakterer sige følgende i engelsk lyd:

PIGE: Regn, regn, gå væk! Kom igen lørdag!

KVINDE: Godt, Laura!

PIGE: Mange tak!

For at være klar, hvad jeg mener er, at seeren hører nogenlunde og så videre - stemmeskuespilleren til pigen har en stærk japansk accent, men hun siger meget tydeligt engelske ord (dem der ikke er især lån til japansk).

Hvorfor er det nu? Er der en slags plotrelateret grund til, at Maris "babelfisk" ikke virkede på disse to baggrundskarakterer? (Showet tog tydeligt fat på ideen om øjeblikkelig oversættelse under Maris supplerende lektioner tidligere i afsnit 3, så jeg formoder, at dette ikke bare er en goofup.)

Jeg tror, ​​at den første grund er, at det er et populært engelsksprogede børnerim. Oversættelse af det til japansk (eller et andet sprog) kan fjerne nuansen.

Den anden grund, som jeg bemærkede, da jeg så dette, er, at samtalen blev hørt fra Johns synspunkt, ikke Mari. I betragtning af at han ikke gik i skole, fordi han er slave, kunne den samtale på engelsk, som han hørte, måske ikke engang forstås tydeligt af ham. Således de næste 2 linjer, "Godt, Laura!"og"Mange tak"blev ikke oversat også.