Anonim

Lil Wayne - Kobe Bryant (officiel video)

Jeg har hørt om disse ting kaldet "karakter sange", men jeg ved ikke, hvad de er. Er en "karaktersang" ligesom en temasang for en karakter? Kan du give mig nogle eksempler på karaktersange?

(Dette spørgsmål er inspireret af denne reddit-tråd, hvor en god halvdel af deltagerne ikke ser ud til, hvad en karaktersang er, til trods for at OP giver en forklaring.)

1
  • Nogle spørgsmål, der har at gøre med karakter sange: anime.stackexchange.com/q/8549, anime.stackexchange.com/q/12837

Er en "karaktersang" ligesom en temasang for en karakter?

Ingen!

En "karakter sang" er eftertrykkeligt ikke det samme som en "temasang". Mens der sandsynligvis ikke findes nogen klar definition af, hvad der udgør en "temasang", har udtrykket "karaktersang" en ligetil definition. Det vil sige: en "karakter sang" er en sang, hvis sang er krediteret karakter eller tegn synger sangen.

Typisk betyder det, at sangen synges "in-character" - ved at læse sangteksterne, bør vi være i stand til at samle noget om karakteren.

Kan du give mig nogle eksempler på karaktersange?

Sikker på, person, der stiller dette spørgsmål!

"Inside Identity", slutningen af ​​den første sæson af Chu2Koi, er en karakter sang. Hvorfor? Fordi det krediteres "Black Raison d'Etre", som er en fiktiv gruppe bestående af fire karakterer fra showet (Rikka, Nibutani, Dekomori og Kumin).

Men ikke alle karakter sange bruges som åbninger / slutninger. Nogle bruges i showet som insert-sange. For eksempel "Fuwa Fuwa Time", udført af tegnene i K-ON!, er en karakter sang, der bruges som en indsats sang i nogle af episoderne.

Atter andre vises aldrig i deres tilsvarende anime overhovedet i stedet for at blive frigivet som bonusgods til salg. Se for eksempel "dig", krediteret Kasumigaoka Utaha fra Saekano, der aldrig dukkede op i anime.

Karakter sange behøver ikke at være originale til den anime, de bruges i. F.eks. Er "Tsubasa wo Kudasai" en karakter sang i K-ON!, da det krediteres tegnene. Alligevel er "Tsubasa wo Kudasai" ikke original K-ON! - snarere er det en populær folkesang i Japan. Ikke desto mindre, da det krediteres tegnene i K-ON!, det er en karakter sang i den sammenhæng.

Okay, så hvad ikke er en karakter sang?

Jeg er glad for at du spurgte!

Overvej "Synchrogazer", som er åbningen for den første sæson af Symphogear. Det synges af Mizuki Nana, der udtrykker karakteren Kazanari Tsubasa i showet. Men det er ikke en karakter sang, da sangen krediteres Mizuki Nana (det virkelige menneske) snarere end til Kazanari Tsubasa (den fiktive karakter).

En anden almindelig misforståelse er, at sangstemme sange generelt kan kaldes karakter sange. For eksempel er en almindelig overbevisning, at "Før min krop er tør" (aka "MÅ IKKE MISTE DIN MÅDE") fra Dræb La Kill er en karakter sang for Matoi Ryuuko. Bestemt spiller det, når Ryuuko gør noget fantastisk - men er det virkelig en karakter sang? Ingen! Vokalen krediteres ikke Ryuuko, men snarere Kobayashi Mika (som alligevel ikke giver udtryk for Ryuuko).

Nåh, gosh, det er meget information. Er der noget andet Skulle jeg vide det?

Hvorfor, ja, der er.

Et potentielt forvirringspunkt er forestillingen om en "billedsang". I nogle tilfælde bruges "billedsang" og "tegnsang" ombytteligt, som i dette K-ON !! album.

I andre tilfælde har "billedsang" imidlertid en tydelig betydning. Ligesom en karaktersang er en "billedsang" (i denne forstand) en sang, der er beregnet til at fremkalde en "følelse" af en bestemt karakter. I modsætning til en karakter sang, men en sang sang ikke ved karakteren og er derfor ikke "in-character". I stedet er billedsangen kun stemningsfuld for karakteren. Billedsange i denne forstand kan enten synges af en anden vokalist (som med dette Steins; Gate album, hvor "Yakusoku no Paradigm" er en billedsang for Makise Kurisu), eller være helt ikke-vokal (som med dette Accel World album, hvor "re-Incarnate" er en billedsang til Arita Haruyuki).

Det Tokyo Ravens albummet "Reinkarnation" er et andet eksempel, der er fyldt med billedsange i sidstnævnte forstand, med vokal krediteret Kurosaki Maon (som ikke spiller nogen af ​​figurerne i showet).

Jeg finder ud af, at billedsange (i sidstnævnte forstand) er relativt sjældne som bindinger til anime. De vises dog ret ofte som bindinger til visuelle romaner. Jeg er ikke sikker på hvorfor.

5
  • 1 Jeg overvejer ikke Tsubasa o Kudasai karakter sang, selv sat i konteksten af ​​serien. Selvom det faktisk er sunget af tegnene, gør det os ikke i stand til at "samle noget om karakteren."
  • kvalificerer sange af soul king brook sig som en karakter sang? selvom jeg ikke ved hvem de krediteres.
  • 1 En eller anden måde er enig i nhahtdh ... Jeg tror det er mere som en cover-sang end karakter-sang. Ellers er Cha-La Head-Cha-La (mulig) Konatas karakter sang. Eller et alternativt spørgsmål: Når en karakter udfører et cover af en sang, betragtes det som en karakter?
  • Slayers (især Try) har en masse billedsange, der for det meste synges af den samme vokalist, der spiller karakteren.
  • @nhahtdh Jeg er ikke sikker på, at jeg er enig. Mens sangens lyriske indhold muligvis ikke fortæller os noget, kan den måde, de udfører den på, fortælle os noget, ligesom det faktum, at de valgte at udføre den i første omgang. (Givet, "Tsubasa wo Kudasai" i K-ON er ikke det bedste eksempel på dette, men jeg tror, ​​at princippet stadig er korrekt.)